Terveisiä Lontoosta: Hollywood Glamour, Anna K ja Veggie Fish & Chips

Tämän kertaisen Lontoo-vierailun yksi huippukohta oli vasta avattu V&A:n Hollywood Costume -näyttely, joka esittelee Hollywood-elokuvien kuuluisimpia rooliasuja viimeisen sadan vuoden ajalta. Esillä oli Charlie Chaplinin kuuluisa kokonaisuus, Indiana Jones, Scarlet O’Haran asuja Tuulen viemää -elokuvasta, Elisabeth Taylorin Kleopatra, Dart Vader Star Warsista, Teräsmies, Batman, 007, Jack ja Rose Titanicista, Marilynin kuuluisin mekko, the list goes on and on…. Mielenkiintoisin asia, mitä en ollut tullut aikaisemmin ajatelleeksi, oli se, miten erilaista mustavalkoelokuvien puvustaminen on ollut. Esimerkiksi vaatteiden materiaaliin – miten ne heijastivat valoa jne. – piti tuolloin kiinnittää eri tavalla huomiota kuin myöhemmissä värillisissä filmeissä.

Itse odotin kuitenkin eniten sen vihreän mekon (kuvassa yllä) näkemistä, joka Keira Knightleyllä on yllään Atonement -elokuvassa. Odotus palkittiin, sillä mekko oli niin kaunis ja  sensuelli kuin muistinkin. Näyttelyssä oli esillä muitakin Knightleyn roolien pukuja, joista yksi oli vasta syyskuussa ensi-iltansa Briteissä saanut Anna Karenina (Suomen ensi-ilta tammikuussa) nimikkorooli. Kuuluisaan Leo Tolstoin romaaniin pohjautuvan elokuvan on ohjannut sama mies kuin Atonementin eli Joe Wright. Elokuvasta on kohistu mm. sen takia, että sen esitystapa ei ole kaikkein perinteisin, vaan tarina on ikään kuin sijoitettu tapahtumaan teatteriin ja esimerkiksi useat siirtymät kohtauksesta toiseen eivät elokuvassa tapahdu ns. tavalliseen tapaan. Vaikea selittää, joten kannattaa mennä itse ottamaan asiasta selvää. Itse pidin uudesta lähestymistavasta ja mielestäni se toimi hyvin ja toi vähintään pituudeltaan pitkään tarinaan keveyttä ja karsi pois turhat selittämiset, joita usein helposti syntyy, kun leffa pohjautuu kirjaan. Pisteitä puolestaan laski se, että loppu laahasi omaan makuuni turhan pitkään.

 

Ennen V&A:n näyttelyä oli kuitenkin löydettävä syötävää ja haahuiltuamme hetken lounasruuhkaisessa South Kenissä päädyimme pubilounaaseen, mikä ei koskaan ole huono vaihtoehto. Päätin tällä kertaa kasvishampurilaisen sijaan kokeilla Fish&Chips-klassikon kasvisversiota, jossa kala oli korvattu halloumijuustolla. Ulkonäöllisestihän annos näyttää suht uskottavalta ja makukin oli hyvä. Tai siis käytännössähän kyse oli paneroidusta ja rasvassa paistetusta juustosta – what’s there not to like?!!

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s