Oodi leivälle

Leipä on nykypäivänä monelle suomalaiselle kirosana. He kutsuvat itseään karppaaiksi. ”Such fools!”, sanon minä. Leipä on yksi parhaita ruokia ja ylipäänsä asioita maailmassa!

CIMG4184

Nam nam nam – itse tehtyä pizza!

Leipä on helppo ja nopea ruoka. Leipään pohjaavia ruokia on monenlaisia: voileipä, hampurilainen, tortilla, panini, pizza, lämpimät voileivät/rare bites jne. Erilaisten leipien väliin voi laittaa melkein mitä vaan, mitä kaapista löytyy. Pizzakin oli alun perin köyhien italialaisten ruokaa, jonka päälle laitettiin niitä raaka-aineita, joita sattui olemaan käsillä. Nykyinen käsitys pizzastamme on amerikkalaisten siitä kehittämä versio.

WP_000009

Uudenvuoden superhyvä hampurilainen ja lohkoperunat.

Mielestäni Suomen ongelma on juuri tarpeeksi laajan lounasleipäkulttuurin puuttuminen. Briteissä, jossa pukuihmiset hotkaisevat lounaansa kadulla viipottaessaan, erilaisia kolmioleipiä ja patonkeja on pelkästään yhdessä ketjussa kymmenittäin.

WP_000031

Tortillan vaarat: ahneella on yleensä paskanen loppu…

Erikoisempia leipiä, mitä olen maistanut on Lontoossa kebab-mestoissa (tai ainakin yhdessä paikassa Archwayssa) myytävä chips ’n pita, jossa ranskalaiset ja mausteet kääritään isoa tortillaa muistuttavan leivän sisään. Yllättävän hyvää ja toimivaa – tosin aika iso osuus tyytyväisyydestäni saattaa johtua siitä, että joka kerta kyseistä annosta syödessäni olen ollut alkoholin vaikutuksen alaisena… Toisaalta britit laittavat leivän väliin myös sipsejä, joten ehkä ranskalaiset eivät olekaan niin kovin ihmeellinen veto.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s